صبحانه ایرانی در شمال

معمولاً ایرانی‌هایی که در نیمه‌ی شمالی ایران زندگی می‌کنند، حداقل یکبار برای دیدن دریای زیبای مازنداران به استان‌های شمالی کشور مثل مازندران و گرگان و گیلان سر زده‌اند. یکی از شیرین‌ترین خاطره‌های این سفر وقتیه که در جنگل‌های سبز شمال و یا کنار دریای خزر، در کنار خانوده مشغول صبحانه خوردن میشی.

شاید اولین صبحانه‌ای که در شمال توجه ما رو به خودش جلب می کنه، تخم مرغ محلی باشه. مخصوصاً زمانی که خودمون از یه مادربزرگ روستایی که تو حیاط خونشون یه تعداد کمی مرغ و خروس داره، تهیه کرده باشیم.

از بهارنارنج‌های شمال هم که نگم براتون. وقتی از کوچه‌های باریک و شنی عبور می‌کنی و شکوفه‌های سفید بهارنارنج از دیوارهای کوتاه خونه های شمالی بیرون زده و هوش رو از سرت می بره. همین حس رو وقتی تجربه می‌کنی که سر میز صبحانت مربای خونگی بهارنارنج در کنار سرشیر تازه‌ی محلی و نون داغ تنوری، کامت رو  شیرین کنه.

صبحانت در شمال ایران

بزارید چند تا صبحانه‌ی دیگه ی شمالی هم بهتون معرفی کنم:

در شهرهای شمال ایران بهتره برای صبحانه کمتر به هتل‌ها سر بزنید و بیشتر در قهوه خونه ها دنبال یه صبحانه‌ی خوب بگردید. در قهوه‌خونه‌های قدیمی ممکنه برایمان پنیر محلی بیارن و حتی ممکنه پنیرواویج هم بپزند. این صبحانه‌ی خوب از پنیر، تخم‌مرغ، کره و شوید درست میشه

در  اطراف رودسر تا شهر رامسر نان معروفی به نام کولاس قرن‌ها با مردم همراه بوده است.

کولاس نان محلی شمال ایران

احتمالاً خانم‌هایی که در کنار جاده با لباس محلی در حال فروش این نان‌ها باشند رو دیده باشید آش و سوپ همیشه یکی از غذاهای پیشنهادی خوب برای صبحانه است. در ماسوله هم مثل خیلی از شهرها آش را به عنوان صبحانه می‌خورند. البته در برخی از این قهوه‌خونه‌ها هم کباب چنجه می‌خورند و روزشون رو با پر انرژی شروع می کنن. از استان گیلان هم غافل نشیم که در برخی از روستاهای این استان سبزی خرد شده و پنیر را بین مایه خمیر می ذارن و در تنور می‌پزند که به آن کنالکی می‌گن.

1 پاسخ
  1. با من بمان
    با من بمان گفته:

    سلام
    ممنون از سایت خوبتون

    مطالب شما بسیار کاربردی و مفیده

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *