تب در واقع بیماری نیست بلکه علامت است که بر اثر بیماری، عارض می شود و نشان دهنده درگیر شدن سیستم ایمنی بدن با انواع باکتری ها، میکروب ها و ویروس هاست. بهترین روشی که خود بدن برای مقابله با بیماری در پیش می گیرد، بی اشتهایی است. سیستم دفاعی بدن می خواد عواملی را که به بدن حمله کرده اند از بین ببرد. حال اگر ما بخواهیم این نظم را به هم بزنیم، این سیستم نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد و در نهایت بیماری بر ما غلبه می کند.

بهترین روش این است که سیستم ایمنی را تقویت کنیم. یعنی تغذیه عواملی را که به بدن حمله ور شده اند، حذف کنیم. با این روش یک طرف را که سیستم ایمنی است تقویت و طرف مقابل، یعنی عوامل بیماری را تضعیف می کنیم.

اولین کاری که باید انجام داد این است که دقت کنیم بیمار دچار یبوست نشده باشد. سپس در صورت داشتن یبوست مزاج، آن را بر طرف کنیم. برای این کار استفاده از غذاهای گیاهی، آب میوه جات طبیعی با عسل و مقداری لیمو ترش تازه و نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا توصیه می شود. این روش غذایی، یبوست مزاج را برطرف می کند. نداشتن یبوست مزاج در بهبود و رفع بیماری های عفونی مؤثر است.

روش کنترل تب:

برای کنترل تب، اگر فصلی باشد که هلوی تازه وجود داشته باشد، آن را تمیز شسته و در یخچال نگهداری می کنیم تا کاملاً خنک شود. سپس آن را خرد کرده، به مرور به بیمار می خورانیم. ۲ عدد هلوی متوسط را انتخاب و هسته آن ها را جدا می کنیم. سپس آن را در مخلوط کن می ریزیم. مقدار ۱/۵ لیوان آن و یک قاشق غذاخوری عسل را به مدت ۳۰ ثانیه مخلوط می کنیم تا خوب مخلوط شود.

در این حالت موادی به دست می آید که به آن نکتار هلو می گوییم. این نوشیدنی را به مرور به بیمار می نوشانیم. به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت به بیمار فقط نکتار هلو می دهیم تا تب کنترل شود. زمانی که تب بیمار به ۳۷ درجه نزدیک شد، نکتار هلو را قطع می کنیم. زیرا اگر همین طور ادامه دهیم، تب بیمار به سرعت پایین می آید و دچار لرزش و یا تشنج می شود.

مراقبت های بعد از کنترل تب:

  • دمای محیط بیمار را کنترل کنید تا دچار سرماخوردگی مجدد نشود.
  • طی ۲ هفته غذاهای گوشتی و فرآورده های قند و شکر استفاده نکنید.
  • در اطراف رختخواب بیمار، چند عدد پیاز را پوست کنده و خرد کنید و دور بیمار بریزید. در روز، چند بار این کار را تکرار کنید. روزی چند بار هم، در اتاق بیمار اسپند دود کنید.
  • بعد از کنترل تب، به مدت ۱ هفته فقط از آب میوه جات، عسل و غذاهای گیاهی میل شود.
  • بعد از ۱ هفته، برای تغذیه بیمار از گوشت سفید پوست و استخوان گرفته، البته به مقدار کم استفاده شود.
  • بعد از ۲ هفته، به مقدار خیلی کم از گوشت قرمز استفاده کنید.
  • هر روز ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ عدد سیب را با پوست و دانه، خوب جویده و میل کنید.
  • استفاده از عسل وسیب را هر روز به فرزندان خود توصیه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *